Betala mindre rake

This article was posted on June 29, 2009

Online Texas Hold'em är ett spel där det krävs att spelare hittar någon form av långsiktig fördel, något som de kan använda gång på gång under ett stort antal händer, helst på varje enskild hand som de spelar.

Fördelar som dessa är inte lätta att märka, och även när en spelare lyckas att lokalisera en sådan "edge", använda och återanvända dem kan vara en tidskrävande och knepig process som kräver mycket tålamod, uppmärksamhet och kunskap av en spelare.

Några "edges" är hur som helst lättare att lokalisera och återanvända än andra. En sådan fördel är rakeback.

Varje online pokerrum drar in pengar genom att ta en liten procent av varje vunnen pot vid deras bord. I motsats till vad det ser ut som för ett otränat öga betalas inte rake endast av vinnaren av varje hand; den betalas av alla som deltar aktivt. Dåliga nyheter: även om du förlorar betalar du rake.

Själva rake:en är inte mycket men den vanliga standarden är 5% upp till max $3, men om du spelare flera hundra händer/dag (eller kanske t.o.m. tusentals, om du multibordsspelar), addera allt och du kommer blir skrämd över hur mycket du verkligen spenderat på enbart rake.

Naturligtvis, för att etablera fördelar för dig själv, måste du göra något åt rake. På ett eller annat sätt måste du betala mindre.

Det finns ett flertal sätt att reducera rake, men bäst av allt är att registrera sig för ett rake back-avtal.

Innan vi går på detta ska vi titta på hur vi kan minska den på ett mer elementärt sätt.
Att spela turneringar istället för cash games är ett sätt att betala mindre. En turnering har endast en avgift som du betalar när du registrerar dig och det tas ingen rake för varje individuell hand, vilket görs vid cash game.

Hur som helst är det väldigt svårt att vinna en turnering, speciellt stora MTTs, och ovanpå det kanske du föredrar att spela cash games där det är en konstant uppgradering där du ser markstacken växa framför dig.
Ok, då säger vi cash games. Om du är nybörjare ska du försöka undvika short handed cash games. Här behövs det mer kunskap än tur pga. den ökade hastigheten av spelet, du kommer betala mer rake/timma än du vanligtvis gör.

Heads-up är egentligen ”short handed”-spel som tas till det extrema och samtidigt det sämsta valet rake-mässigt.

Om du tycker att rake är något som verkligen är en börda för din bankrulle så ska du registrera dig för ett rakebackavtal och få tillbaka en stor del av pengarna.

Rakeback deals kommer ge dig 30-60% tillbaka av den rake som du betalar till pokerrummet. Se det såhär: det är pengar du annars aldrig skulle sett.

Om du har ett bra rakebackavtal behöver du inte längre undvika vissa bord, eller fatta beslut baserade på hur mycket rake du betalar.

Varje vinnande pokerspelare betalar rakeback, tro mig. För dessa personer finns det ingen logik i att inte plocka upp pengar som ligger på gatan, och det borde det inte finnas för dig heller.

Om du en gång registrerat dig för avtalet behöver du inte göra något speciellt för att få rake back. Spela bara ditt spel som du vill och samla en extrapeng en gång i månaden. Med rakeback, även om du är en ”plus minus noll” spelare, kommer spelet komma till en helt ny dimmension.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French