Dice Holdem

This article was posted on July 2, 2009

Om du lockas av tärningar, men du känner att craps är ett alldeles för komplicerat och tråkigt spel för dig har vi den perfekta lösningen. En korsning mellan Texas Holdem och craps, Dice Holdem är den nyaste online flugan som sveper över online gaming communityn. Som en våra pokerspelare förtjänar du en chans att få tillgång till detta spel, för att bedöma det själv och att spela det med en stor rakerabatt vi nu kan ge dig.

Här är reglerna för det här spelet:

Spelarna sitter runt bordet då turen går runt medurs. Det finns en dealer-knapp precis som i Holdem och det finns obligatoriska blinds/mörkar också. Spelaren direkt till vänster om dealern är den lilla blinden och spelaren till vänster om SB är den stora blinden. När mörkarna är utlagda kastar varje spelare två tärningar. Tärningarna hålls osynliga för de andra spelarna (detta skulle vara svårt att på ett livebord, men det är en bagatell online), eftersom de kommer att utgöra spelarans hål-kort, eller snarare hål-tärningar.

När alla spelare har kastat klart sina tärningar, inleds preflop-satsningsrundan. Precis som i Holdem, kan spelare välja att syna BB, att höja den eller att folda. Det är självfallet möjligt att vinna potten genom att tvinga alla andra spelare att lägga sig.

Efter preflop-satsningsrundan, kastar dealern tre tärningar och lämnar dem på bordet för alla att se. Det är gemenskapets tärningar som utgör floppen. Spelare kommer återigen satsa, syna, höja eller lägga sig, beroende på den relativa styrkan i sina händer. Det kommer att behöva skapa en 5-tärningshand med hjälp av sina pocket-tärningar och dom på bordet.

Floppen följs av ännu en tärningskastningsrunda (”the turn”) som också följs av vadslagning. Den sista gemenskapstärningen kallas ”the river” och följs även den av vadslagning.

I slutet av handen visar spelarna som är kvar sina tärningar och den som har den starkaste 5-tärningshanden vinner.


Detta är hand-rankningen som du spelar med i Dice Holdem:

Ett par är en hand som har två tärningar med samma värde i den och tre andra tärningar. Ett högre par slår självfallet ett lägre och om man har samma par används de tre återstående tärningarnarna genom att jämföra dom, från högsta till lägsta, en tärning i taget tills man får ett avgörande.

Två par
består av ett par av tärningar med samma värde tillsammans med ett annat par och en kicker. Två par slår alla par. När två händer med två par jämförs, jämför man de höga paren mot varann och om dom är lika tittar man på dom låga paren. Är det fortfarande lika använder man kickertärningen som avgörande faktor.

En Triss (även kallat ett set) består av tre tärningar med samma värde. Ett set slår alla händer som beskrivs ovan. Om ditt set är högre än din motståndares set, vinner du. Om setten har samma värde används kickertärningarna för att avgöra.

En Stege består av 5 tärningar på varandra följande värden (2,3,4,5,6 till exempel). Stege är starkare än triss. Om båda har en stege vinner den med den högsta.

En kåk består av tre tärningar av ett värde och ett annat par (skiljer sig från trissen). En kåk slår stegar. Den kåk som har den högre trissen vinner om båda sitter på en sådan.

Ett Fyrtal (sk. Quads) slår kåkar. Den innehåller fyra tärningar med samma värde. Högre quads slår lägre sådana. Även här kan kickern avgöra vid likadana fyrtal.

Yatzy (eller Femtal) är den bästa handen du kan skapa i Dice Holdem. Den innehåller fem tärningar med samma värde. Till skillnad från Royal Flush i poker, kan en Yatzee fås av två eller fler spelare på samma gång. I detta fall delas potten.

Dice Arena är den bästa platsen att spela Dice Holdem. DiceArena har en spjutspets-icke-nerladdningsbar programvara, en som jag har utförligt testade själv och fann den ganska imponerande. Du kommer att kunna spela Dice Holdem i FL, NL och PL format, kontant spel, MTT eller STT strukturer. Grafiken är mjuk och len, avatarerna är väldigt anpassningsbara och roliga på ett smakfullt sätt, lobbyn är enkel att navigera och snabb. Du kommer inte ens märka att du spelar på en webläsarklient.

 

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French