Freerolls - Är dom värda att spela?

This article was posted on June 17, 2009

Online poker freerolls har en enorm popularitet idag och kan delvis vara ansvarig för den stora poker boomen de senast åren. En freeroll är i grund och botten en online poker turnering där det inte finns några ”real money” inköp eller någon avgift för att delta. De kan vara av två olika typer: Totalt avgiftsfria (alla kan delta oavsett om man har öppnat ett "real money"-konto eller inte) eller endast för medlemmar. Freerolls för medlemmar är endast till för de spelare som har ett aktivt "real-money"-konto i det angivna pokerrummet och är mestadels inte helt gratis heller. Vanligtvis kostar det Frequent Player Points (FPP's) eller så finns det vissa kriterier som måste vara uppfyllda för att man ska kunna delta.

Beroende på vilken typ vi refererar till kan det vara ett mer eller mindre lönande åtagande.

Freerolls är helt kostnadsfria och för alla framgångsrika är det något av en "poker oktoberfest". Alla är där, allt från nybörjare till professionella onlinespelare. Sådana freerolls drar naturligt till sig en stor publik så du kanske vill överväga att registrera dig på en av dem, av ett flertal olika anledningar.

Faktum är att ca. 2500 spelare kommer delta vilket minskar dina chanser att nå en högre nivå, drastiskt, hur bra du än är. Även om du tillhör de bästa kommer det vara svårt med den höga variationen av tur, speciellt för online Texas Hold´em finns det risk att du inte vinner en sådan turnering under en hel livstid.

Ett annat problem är prispotten. Med $50-$500 tillgängligt i de garanterade priserna, vet jag inte om det är värt för någon att tillbringa 4-5 timmar och spela ditt bästa. Även om du når en plats bland de 10 bästa kommer du vinna ungefär $10-$20 och i slutet av dagen är inte det värt mödan.

En annan sak är det kaotiska spelet, vilket är ganska naturligt för Hold´em, kan vara fruktansvärt irriterande för bra spelare. Addera allt detta och du kommer troligtvis fram till ett beslut där du bestämt dig för om det är värt att delta i dessa freerolls eller inte.

Freerolls för medlemmar är annorlunda. Här kan inte vem som helst delta utan att vissa kriterier är uppfyllda. Det kommer vara färre motståndare vilket innebär att tidsramen kortas ned, samt att vinstpotten troligtvis blir större. Det överträffar egentligen en vanlig freeroll från alla aspekter.

Trots detta faktum ska inte en freeroll vara något annat än ett steg in i din pokerkarriär. Du ska egentligen inte göra det till ett mål att uppnå en viss summa genom att spela freerolls. Visst, det är bra som träning men om du hela tiden klarar dig igenom de större, bör du troligtvis gå vidare.

De stora pengarna finns i "real money"-turneringarna. Oavsett om det är singelbords- eller multibordsturneringar som är din preferens, säkerställ att det är "real money" bord. Konkurrensen kommer minimeras mycket och eftersom att alla ska spela för sina egna pengar blir det en något annorlunda typ av spel. Trots att du kommer möta mer erfarna spelare än i freerolls ska det inte vara några problem för en bra pokerspelare.

I slutet av dagen är freerolls ganska användbara. Du kan träna för "the real deal" här, utan krav på kunskap plus att om du endast deltar för skojs skull är freerolls är väldigt bra val.

Var dock medveten om att du måste betala för att delta i "real money"-turneringarna.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French