Hur du blir bättre på poker

This article was posted on June 19, 2009

TV har tacktats stort för den stora explosionen av populäritet som poker generellt och särskilt online har fått se de senaste åren. Det kanske ligger någonting I detta koncept, eftersom att de flesta rookies som sätter sig vid ett Texas Hold´em bord med mentala bilder av Scotty Nguyen, Phil Hellmuth eller Daniel Negreanu som höjer skiten ur dåliga spelare och plockar hem enorma potter.

Det finns absolut ett värde i att titta på pokerfilmer och att se mästarna I action, men de flesta försöker härma vad de ser på tv, eller på andra internetpokerfilmsportaler utan att faktiskt känna till de mest grundläggande sakerna om spelet.

Förstå mig rätt; din pokerutbildning genom filmer är en väldigt effektiv väg att sätta fart på din pokerkarriär, men man kan göra det på antingen rätt sätt eller fel sätt. Börja inte med pokerfilmer det första du gör. Du har ingen aning om vad spelet handlar om, så du kan omöjligt ha en aning vad personerna i pokerfilmen är ute efter.

Det första du måste lära dig är att förstå spelet och vad som får det att ticka. Texas Hold´em handlar inte om att komma in i spelet, spela nästa varje hand som du blir tilldelad och vinna stora summor hela tiden och på så sätt bevisa att du är nästa Doyle Brunson. Detta spel är extremt lurigt med tanke på det faktum att det tillåter dig att agera våghalsigt och vinna hand efter hand som om du faktiskt var den store Doyle. Saken är dock den att allt handlar om det variation som Texas Hold´em kastar på sina spelare. Du kan vara lika het som ett plåttak i sommarsolen idag, vilket dock inte betyder att du inte kommer vara kall som ett lik imorgon. Det finns inga garantier i Hold´em. Faktum är att det finns en garanti: variationen kommer nå dig nu eller senare.

Nybörjare älskar Texas Hold´em p.g.a. den variation spelet presenterar - men de vet inte att ”what goes around, comes around” i poker. Tur är mycket viktigare i Hold´em än i Omaha och om nybörjaren har tur kommer han att kunna spöa en veteran ibland. Då kanske du undrar: Hur vinner man i Hold´em?

För att bli en vinnare i Hold´em måste du finna långsiktiga fördelar. Rookies kommer och går, de kommer vinna en enorm pot eller två, sedan förlora allt genom att syna på dåliga händer, och därefter är de borta. En verklig vinnare känner igen värdet av att överleva. Om du spelar våghalsigt är Hold´em inget annat än ett lotteri. Om du är vis när du spelar, och om du siktar mot små fördelar som du kan återanvända igen och igen, vänder du spelet till ett spel av kunskap.

Det är detta spelarna på TV är ute efter. Så snart du inser hur spelet är byggt och om du studerar några grundläggande strategier, kommer du förstå varför det alltid sker så många pre-flop-höjningar och varför en bra spelare alltid siktar på att få sin motståndare pot-commited på turn, när han har en monsterhand.
Du kommer kunna se långt bortom vad som egentligen är synligt på filmerna och du kommer förstå VARFÖR dessa personer gör sådana saker. Skulle de inte vara mycket roligare att se filmerna när du förstår vad som driver dem?

Det kommer inte bara vara mer intressant att titta på pokerfilmer utan de kommer även vara kraftfulla utbildningsinstrument för dig, nu när du kan grunderna.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French