Pokerrum som accepterar spelare från USA

This article was posted on July 2, 2009

Ända sedan UIGEA började gälla I september 2006 har amerikanska spelare upptäckt att det är svårare och svårare att spela online. Denna lag, vilken röstades fram under ganska egendomliga förhållanden (den var bifogad i den s.k. “Port Safety Bill”, vilken självklart var väldigt viktig i sig självt och röstades därmed fram i samklang med denna) där några av lagskrivarna som röstade för den, talade emot den, födde en ganska bisarr situation i onlinegambling och I pokervärlden.

Finansiella institutioner är förbjudna, enligt “US federal law”, att genomföra transaktioner som kan vara länkade till online gambling och poker, i vilket skepnad eller storlek de än kommer i. Som resultat av lagen och av några direkt vedegällande handlingar var de flesta pokerrummen väldigt snabba med att avsluta sina USA-baserade verksamheter och fokuserade deras reklamresurser någon annanstans.
Om den verkliga meningen bakom UIGEA var att ge online poker en global smäll genom att verkligen begränsa dess mest fertila marknadsarea var det uppenbarligen misslyckat.

Onlinepokerns populäritet sprids som en vild eld över hela Europa och Asien och såvida utvecklingen håller i sig, kommer förlusten av den amerikanska marknaden snart vara helt bortglömd.

Samtidigt som USA-spelare känner sig orättvist borttagna från detta globala fenomen som onlinepoker visar sig vara, hittar de nu istället nya vägar att spela sitt favoritspel, av vilka många tjänade sitt leverne på före UIGEA.

Tro det eller ej, det är inte omöjligt för amerikanska spelare att spela poker idag. Pokerrum såsom Full Tilt Poker accepterar fortfarande amerikanska spelare och ger dem högklassig service trots UIGEA.
Huruvida dessa pokerrum motstrider den amerikanska lagen eller inte kan jag inte svara på eftersom att jag inte är någon juridikexpert, men det jag kan berätta är vad jag ser dag för dag: tusentals amerikanska spelare som sitter vid onlineborden varje dag.

Lyckades UIGEA med att skydda den amerikanska allmänheten från “århundradets hot” som online poker är? Jag skulle inte tro det. Vad exakt har de då åstadkommit? Svårt att säga… Du måste nog fråga någon mycket smartare än mig om detta.
Hur som helst, i takt med att trycket fortsätter att klättra uppåt för att upphäva UIGEA kan amerikanska spelare fortfarande underhålla sig med fördelarna I onlinepoker. Rum såsom PokerStars och Full Tilt Poker erbjuder inte endast rakeback(den senare av dem) och propavtal utan även möjligheten till inträde, via satelliter, till några av världens mest prestigefyllda livepokertävlingar.

Nej, världen har inte stannat pga. UIGEA och Amerika kommer inte lämnas bakom vad gäller pokermanin. Gå till Bodog, PokerStars, Full Tilt, Pokerroom.com, Poker Nordica, PlayersonlyPoker och ett flertal andra rum, och du kan fortfarande spela onlinepoker.

Försäkra dig dock om att du inte bryter mot någon lag i den domsrätt du bor i.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French