Shoot the Moons

This article was posted on July 2, 2009

Shoot the Moons är ett intressant tärningsbaserat spel som DiceArena erbjuder förutom Dice Holdem. Det här spelet har inget gemensamt med Holdem men det betyder inte att dess strategiska sida inte har något djup. Dess regler är mycket enkla att förstå medan strategin man bör följa är desto svårare.

I lobbyn i DiceArena-mjukvaran, kommer du att kunna välja mellan Dice Holdem och Shoot the Moons. Shoot the Moons spel finns i FL, NL och PL-format och du kan registrera dig och spela i MTTs och STTs precis som i Hold'em spel hos ditt favoritpokerrum.

Lobbyn kommer säkerligen att göra det enkelt för dig att hitta rätt typ av spel. Shoot the Moons kan vara en extremt snabb men strategiskt djupgående erfarenhet.


Här är reglerna:

Spelare sitter runt ett bord och satsar en ante(vilket är ca €0.1 i en FL spel där insatsen storleken på de första två rullar är € 0,2 och den sista en € 0,4) för att börja spelet. Varje spelare kastar sedan två tärningar som läggs upp (PIP nummer) och summan visas endast för dem. De andra spelarna kan inte se din PIP-summa än så länge. En satsningsrunda följer där spelare kan satsa, höja, syna eller lägga sig, som de anser nödvändigt. När satsningsrundan är avslutad, inleds en ny kastningsrunda av två tärningar för varje spelare. Summan av det första kastet visas nu bredvid din avatar synliga för alla andra spelare. Summan av det andra kastet förblir dolt tills den andra satsningsrundan är över.

Den tredje kastningsrundan är lite speciell. Om du får ett par 3:or här, vinner du halva potten direkt, men det vet inte dina motståndare. Summan av de första två rundorna visas bredvid allas namn, medan summan av den slutliga kastet fortfarande är gömt under den sista satsningsrundan. Spelaren som har den största summan efter den tredje rundan vinner potten.


Vart tränger skicklighetsfaktorn in i detta spel? För att vara en konsekvent vinnare i Shoot the Moons måste du läsa din motståndare baserat på deras syn, du måste ha strategisk framsynthet (bedöma situationen ur deras perspektiv) och du måste kunna beräkna sannolikheter direkt på plats, baserat på värdet av dina dolda tärningar och de tidigare summorna.

I ett heads-up spel, är situationen ganska enkla, då du bara måste hålla ett öga på en motståndare, så jag föreslår att du enbart spelar heads-up tills du får kläm på det. Låt oss titta på ett exempel för att beräkna sannolikheten för att du slår din motståndare. Om du är på det andra kastet och du har en fördel på två poäng måste du lägga till det till dina dolda tärningars totala värde.

Du har måste se summan 7 som mittpunkten på skalan. Om du slår en 7:a på ditt första kast (eller en 5:a på det andra då du haft en 2-poängsfördel, som är i stort är detsamma som att kasta en 7:a om man hade börjat på jämn fot), har du 50% chans att vinna. I grund och botten, när du är över 7 har du en mer än 50% chans att vinna, vilket innebär att du har positiva EV och du bör sikta på att få in pengar i potten. När du är under 7, har du negativ EV.

För att ta reda på ditt verkliga odds måste du dock jämföra pottoddset till dina odds för att ha en högre hand. Ibland är det rätt att syna en bet med negativt EV på din summa, om pottoddset rättfärdigar det.

När det finns fler spelare vid bordet, blir situationen mycket mer komplicerad. På så sätt kan Shoot the Moon’s strategier utvecklas nästan oändligt mycket.

Ju mer du spelar, desto bättre förståelse får du för oddsen och desto mer ökar har du ökat dina chanser att bli en framgångsrik Shoot the Moon-spelare.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French