World Series Of Poker

This article was posted on July 2, 2009

Det är i WSOP dina drömmar blir sanna. Inget tvivel om det. Personer såsom Chris Moneymaker, Greg Raymer och Joe Hachem är levande bevis på detta. Anledningen till att det är ett sådant El-Dorado för pokerspelare beror på att alla kan delta. Alla som har $10 000 till övers (som Hachem hade).

Men vad gör du om inte din fru eller din familj litar tillräckligt på dina pokerkunskaper för att överväga en buy-in till detta års WSOP? Eller om du helt enkelt är döfattig men ändå anser dig själv att vara en bra pokerspelare?
Om att ge upp poker inte är ett alternativ antar jag att det enda du kan göra är att finna ett annat alternativ.
Lyckligtvis är internet fyllt med sådana möjligheter. Du behöver inte längre hosta upp tiotusen av dina hårt intjänade dollar, det räcker med några dollar plus tonvis av pokerkunskap och lite tur.

Buyins varierar från några få dollar till $1000. Här upplever du återigen att pengarna sköter snacket åt dig. Antingen måste du betala mer eller spela bättre för att kvalificera.

$1000 köper dig en plats vid en singletable-turnering där vinnaren inte bara kommer få en plats i WSOP utan också ett respaket där det ingår hotellrum, mat, resa etc. Naturligtvis är det så att ju mindre du betalar desto fler undersateliter kommer du behöva ta dig igenom. Med det menas att om du tar den längsta turen till WSOP måste du kanske vinna så många som 5-6 turneringar för att kvala. I detta fall kan inte ren pokerkunskap hjälpa dig till toppen. Bäst för dig att du har tur, plus att du måste vara riktigt bra om du ska klara av det.

På den lägsta nivån är det freerolls där det inte kostar någonting att delta. Fler och fler onlinepokerrum erbjuder sådana freerolls men kom ihåg; för att delta måste du oftast ha uppnått vissa speciella medlemskrav. Du måste antingen göra en stor insättning, samla in en enorm bunt med player points (vilket betyder att du måste betala mycket poker rake) eller göra andra stora hjältedåd för att få spela.
Det bästa och billigaste sättet att kvalificera sig till årets WSOP skulle vara att delta i en $100-$150 satellit. Det är sant att Chris Moneymaker köpte sig in för endast $40 i en undersatellit, vilken han sedan vann. Han kvalificerade sig därefter till en direkt satellit som han också vann för att få sin WSOP-plats. Självfallet vann han WSOP och tog hem storkovan. Hur som helst så finns det inte många som har så mycket kunskap och tur som Mr.Moneymaker (kan det namnet vara en vink, kanske?). Det kommer vara mycket lättare att köra direktsatelliterna.

Ett annat vist beslut du kan fatta är att köpa dig in i fler satelliter. Detta kommer öka dina chanser att faktiskt vinna en. Om du inte klarar av att kvalificera dig till WSOP genom att köpa dig in för $5000 (det är hälften av buy-in), så är det nog inte meningen att du ska spela där i alla fall.

Oroa dig inte över att finna satteliter att köpa dig in i. Det finns många pokerrum där ute och de flesta av dem erbjuder någon sorts WSOP-möjlighet. Ta dig bara tid, se dig omkring och gör det bästa utav din kvalificeringsbankrulle.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French